maandag 1 december 2008

Mijn verslaving

Ik schaam me dat ik er nooit eerder over geblogt heb, dit terwijl ik het zo vaak gebruik, nou ja, tot me neem, is het eerder. Het staat altijd op mijn bureau, of op de tafel of op het aanrecht of naast mijn bed of waar ik dan ook ben. De enige restrictie is dat ik het niet met mij naar buiten neem, maar wat niet is, dat kan nog komen. Nee, het is niet mijn telefoon, want dat neem ik niet tot me, nee het is ook niet Josh Groban, want die neem ik ook niet tot me (ik heb een vriend hoor!) Wat het dan wel is? Die heerlijke 4 letters: THEE.

Waar ik ga en waar ik sta heb ik een grote mok thee bij me, liters drink ik op een dag. Het begon allemaal toen de smaakjesthee geboren werd, daarvoor had je van die vieze engelse thee waarvan, als het zakje iets te lang in het kopje bleef hangen, je meteen zo'n schrapende keel had en je hele mond vertrok van de bitterheid. Je dronk dan netjes je kopje (bijna) leeg en hoopte dat die enorme plons suiker de smaak iets aangenamer zou maken, niet dus. Maar dan kwam de laatste slok, je zag de kleine theeneerslagstukjes (Is dat een woord?) drijven en bad stilletjes om hulp terwijl je oma vroeg of je nog een slokje wilde. De echt stoere persoon zei dan 'nee dank u'en liet het laatste slokje staan. Ik ben niet stoer en nam dan de laatste slok, terwijl mijn ogen samenknepen en mijn mond zich naar binnen drong'lekker oma.'

Ik werd op gegeven moment zwaarder en zwaarder vanwege alle koekjes en omdat ik geen kilo's aan wilde komen door de frisdrank besloot ik over te gaan op Cola Light, maar na een tijdje kwam ik erachter dat als je hier iedere dag een liter van drinkt je wel eens een behoefte naar de caffaine kan krijgen en toen ik een dag geen cola had was de koppijn niet te verdragen,aiaiai. Ik moest dus iets anders zoeken: water. Nu heb ik geen probleem met water, maar op een gegeven moment komt water je neus uit, ten slotte smaakt het maar naar water.

God heeft de smaakjesthee uitgevonden, ik weet het zeker. Die heerlijke bosvruchtenthee, meloenthee, winter glow thee, sinaasappelthee en noem het maar op. Ik kocht op Texel een grote mok waar bijna een halve liter in kan en die vulde ik zo'n 10 keer per dag met dit heerlijke goedje. Maar toen ik bij de schoonheidsspecialiste kwam (na je 20e heb je dat nodig)zei ze 'drink je veel thee of koffie?' mijn ogen begonnen te glansen en ik knikte heftig ja 'dat verklaart je droge huid'.....Ze zei het alsof het de gewoonste zaak van de wereld was, maar mijn leven stortte in. Ik zag mezelf 50 kilo zwaarder worden of weer aan de colafles hangen en begon te huilen.

Ik vertelde haar over mijn liefde voor thee en toen zei ze, alsof ze niets bijzonders zei: "je kunt groene thee nemen." Ik omhelsde haar en rende naar buiten, met mijn gezichtsmasker nog op, stormde de Vomar binnen en haalde mijn eerste kopje Groene Thee en sindsdien is mijn liefde voor thee alleen nog maar gegroeid. Ongeveer 6 mokken vul ik met groene thee, afgewisseld met een heerlijk kopje winter glow.

Ik ga er nu maar eens even een halen, heb er nog maar 1 op en het is al 9.00u!!

1 opmerking:

Jodelieh Blue zei

Erhm... In thee zit theïne en lijkt op caffeïne... Volgens mij kom je nooit van deze verslaving af...