vrijdag 31 oktober 2008

Ode aan papieren zakdoeken

Er zijn veel dingen uitgevonden die ons leven makkelijker maken, zo zijn er bijvoorbeeld computers die denken zodat jij niet hoeft te denken, er zijn ruimteschepen die satellieten in het heelal plaatsen zodat je overal kunt zijn zonder ergens naar toe te hoeven, er zijn mobiele telefoons zodat je nooit meer met je kleingeld hoeft te prutsen in een stinkende telefooncel of je hoeft te vervelen als je wacht op de trein. Dit zijn natuurlijk geweldige uitvindingen en ik begrijp niet hoe de oermens ooit blij kon zijn met de uitvinding van alleen maar een wiel...(whahaha)

Maar er zijn ook uitvindingen waar we aan voorbij gaan.Uitvindingen die ons leven makkelijker maken zonder dat we er ooit bij stil staan. Ik kijk mijn bureau rond en zie bijvoorbeeld: een papieren zakdoekje. Besteed jij net zoveel tijd aan het uitzoeken van je papieren zakdoek als je besteed aan het uitzoeken van een nieuwe telefoon?

Stel je het leven eens voor zonder papieren zakdoekjes, er zijn een heel aantal situaties mogelijk waarin de behoefte aan een papieren zakdoekje groot is en je baalt als je er geen hebt. Je gelooft me niet? Oke, ik zal er een voor je schetsen, misschien dat je het dan inziet. Doe je ogen dicht (in gedachten dan, want anders kun je het niet lezen) en verplaats je in de volgende schoenen...mannen moeten hiervoor iets meer hun best doen dan vrouwen.

Je hebt net de meest heerlijke, geweldige, stoere, bijzondere, speciale prins op het witte paard gevonden en je bent helemaal gek van hem. Het leven bloeit op om je heen en je bent in de wolken, je lacht de hele dag en alles gaat goed. Het bijzondere is dat deze liefde wederzijds is: amazing. En op een dag is het zover hij vraagt je.... of je met zijn ouders wilt ontmoeten, je denkt "dit is echte liefde, het is zover, de bruiloft zit eraan te komen."En je zegt "ja graag." Dan is de dag daar en je wordt wakker, je opent je ogen en voelt je voor de allereerste keer sinds je hem ontmoet hebt absoluut verrot, je hoofd zit vol, je ogen zijn rood doorlopen en je ziet eruit als een dode vis. Maar je laat je niet uit het veld slaan, deze man is van jou.

Make-up doet wonderen en als je prins je komt halen zie je er beter uit dan ooit, maar: je hebt een enorme loopneus. Je bent zo zenuwachtig dat je zakdoekjes vergeten bent en je denkt "dat komt wel goed." Blijkt dat zijn ouders net zo rijk zijn als meneer Windows himself, ze hebben designer kleding aan en moeder lacht als iemand die net bij de plastisch chirurg is geweest. Jullie drinken thee en de damp zorgt ervoor dat je neus, zo nodig, nog meer gaat lopen. Jullie gaan aan tafel zitten en er liggen 6 vorken en allerlei andere martelwerktuigen, bestek genaamd, dat je nog nooit gezien hebt. Maar je doet je vriend na en het gaat best aardig.

Dan voel je ineens een druppel lopen. Je kijkt de tafel rond, niemand kijkt en je veegt de druppel af aan de mouw van je zwarte H&M jurkje, ow jee, dat had je beter niet kunnen doen, een heel slijmspoor vormt zich op de mouw van je jurk. Maar daar komt de tweede druppel. Je pakt je servet en doet of je je mond afveegt, maar beseft, net te laat dat de butler die vieze doek straks op moet ruimen, dat kun je dus niet maken, want een butler verteld alles tegen zijn baas, de pa van je prins dus....

Je kucht en probeert je neus op te halen, je denkt zelfs even aan de rand van het tafelkleed. Dan heb je het "wc-papier!" Je loopt naar de wc en snuit je neus, hehe dat lucht op. Maar je bent de gang nog niet door of daar bliebelt weer een druppel...en met een wc-rol door het huis lopen, dat lukt ook niet erg....Dan gebeurt het allerergste. De moeder van je prins kijkt naar je mouw en zegt: 'wat is dat voor viezigs?' Je verzint snel 'de hond heeft tegen mijn mouw aangelo........' en bedenkt dan dat de mensen helemaal geen hond hebben. Zeg je prins maar gedag.

Wat ik probeer duidelijk te maken is dat de aanwezigheid van een zakdoek de toekomst van je leven kan bepalen en als ik je dit voorbeeld niet had gegeven had je waarschijnlijk gedacht dat ik overdreven had.Nou, mooi niet dus. Daarom mijn tip lieve persoontjes, zorg dat je met zoveel respect met jouw pakje papieren zakdoekjes omgaat, als je doet met je mobiele telefoon. Want de zakdoek is een van de beste uitvindingen ooit!

Geen opmerkingen: