maandag 12 april 2010

Een collegiaal samenzijn

Het was een bijzonder zware werkdag geweest voor verschillende collega's maar gelukkig hadden we iets leuks in het verschiet. We hadden namelijk een avondje gepland om met elkaar te eten en een film te kijken. We rouwden even over de gedachte dat een van de collega's ziek was en er niet bij kon zijn, maar na de twee minuten stilte besloten we toch maar over te gaan op de orde van de dag. Twee collega's gingen koken, de geuren die uit de keuken kwamen waren om bij te watertanden, en ik bleef natuurlijk lekker lui op de bank zitten met een andere collega. Tja waarom zou je met zn allen in de keuken staan toch ;-)

Toen het eten klaar was gingen we lekker aan tafel zitten en daar verscheen bijna een volledig varken, omwikkeld met spek, druipend van de brie-vulling. Een lekkere salade maakte het geheel kleurrijk en de aardappelkrieltjes maakte het geheel af. We schepten ons bord vol en genoten met volle teugen, wat een heerlijkheid!
Toen de borden leeg waren vertelde de inkoop-kook-collega welk toetje zij voor ons had geregeld.: stroopwafelijs (de echte, die ook daadwerkelijk naar stroopwafelijs smaakt!!!) We waren geschokt, horrorgevoelens kwamen bovendrijven, we zijn toch allemaal aan de lijn, we kauwen toch niet voor niets op droge rijstwafels waarvan de geur een hele zaal platlegt en waar minder calorieen inzitten dan in een raket-ijsje!

Maar dit gevoel maakte al snel plaats voor een verrukking, verlangen en diepgewortelde blijdschap. Stroopwafelijs! "Nou als je het dan toch eens doet, moet je het goed doen' verkondigden we terwijl de bakken volgepropt werden met het hemelse ijs. We aten het heerlijk op de bankop terwijl we nog even over een voorgevallen werkgerelateerde situatie spraken. We lachten nog even bij wat voorbijkomende bananensplit-filmpjes van vallende kinderen (die natuurlijk geen pijn ervaarden na de val) en daarna was het tijd voor de film.

Het is een aparte film, die ik meegenomen had, The phantom of the opera. Hoe we daarbij kwamen, nou.....ik ben eerder met 2 collega's naar Alice in wonderland geweest waar een preview voorbij kwam van The bounty hunter (snap je t nog?) en daarin speelt Gerard Butler en die speelt ook in the phantom of the opera en zo is het cirkeltje weer rond! AMAZING!

We maakten een sloot thee voor iedereen, blindeerden de ramen en nestelden ons in de bank, stoel en dinges. Wat een geluid, wat een muziek, piepende oren en tranentrekkende liefdesverklaringen beschrijven deze film. Zo nu en dan stond de huiseigencollega op om haar versie van de Broadway musical te laten horen welke natuurlijk veeeeel slechter was als onze zingende sterren uit de film (maar dat moet je maar niet tegen haar zeggen)

Tijdens de film werd hij enkele malen stilgezet voor collega's die moesten plassen, collega's die moesten voorzien in thee (zodat nog een keer plaspauze verzekerd was) en...jaja...zelfs na de stroopwafelijs....moesten voorzien in toastjes met verschillende kaassoorten en salade. Hoeveel calorieen, koolhydraten of vet erin zat weet ik niet, maar het was erg (veel te) lekker!

De avond eindigde natuurlijk veel te laat en met een volle blaas na al die sloten thee die ik opgedronken had, en aangezien we allemaal de volgende dag moesten werken werd ook dat een brak dagje. Ach, je moet wat over hebben voor teambuilding!

PS Ik had wel de afwas gedaan.

1 opmerking:

ans zei

Wat gaan we de volgende keer eten????