maandag 12 april 2010

Clash of the titans

Ik ben gister naar 'Clash of the titans' geweest, een mythologisch verhaal over krachtige wezens, maar wat ik niet wist was dat ik de dag erna in zelf aan de rand van een titanengevecht zou staan.

Het begon als een gewone maandag, ik ging naar mijn werk (oke ik geef toe, met de auto, maar ik had genoeg smoesjes om dat te rechtvaardigen) en daar wandelde ik de volledige werkdag door. Na deze werkdag voelde ik me alsof ik er een werkweek op had zitten, maar ook dat was niets nieuws. Ik ging weer naar huis, ontspande me even achter de computer met de vernieuwing van mijn blog en begon daarna aan het eten, een heerlijke volkoren macaronischotel. We aten terwijl we een filmpje keken op rtl's uitzending gemist en daarna begon ik aan de studie voor de jeugd. Zoals ik al zei 'een gewone maandag.'

Maar daar eindigde de maandag niet, om 20.00u was het namelijk tijd om aan conditiezwemmen te doen, zoals elke maandag, behalve tweede paasdag. We stapten in de auto en ontmoette collega en friend voor de deur. Nergens een teken van collega A en vriend A (whahaha dat maakt samen AA-drinks) We kleedde maar om, nog geen teken van AA, we waren natuurlijk diep beledigd dat zij het zo af lieten weten (en maakten ons natuurlijk stiekem een beetje zorgen.) En in deze momenten, waarin wij ons lieten zakken in het koude water, onszelf samenpersend om enige warmte te bewaren, zagen wij iets vreemds op de rand van het bad staan. Het was een raar figuur, dat helemaal niet leek op de badbeul die wij verwachten. Maar hij droeg het welbekende shirt van badbeulen dus het kon bijna niet anders....het was een, voor ons, nieuwe badbeul....(de klank van een horrorgeluid)

Gelukkig, daar waren A en A, nu konden we gerust zwemmen...KOUD!!! De vreemde figuur stond op de rand en begon meteen te vertellen, toen collega A even naar de wc was, dat we een driehoek moesten doen: 2,4,6,8 en terug zoals je wilde....zie de vraagtekens nog hangen......15 seconden rust. Inmiddels was de helft van AA teruggekomen en zei tegen de badfiguur dat het onmogelijk was om dat te zwemmen (zij zwemt al in baan 2 dus zij kan het weten) De badfiguur stribbelde tegen met een ik-weet-het-heus-wel-houding. Maar daar was collega A niet van onder de indruk, zij was vroeger ook badbeul geweest dus zij had er ook wel verstand van en als ik het zo eens bekeek had de badfiguur dat niet echt. Jaja en daar was de strijd van de titanen, ik zette een stap dichter naar de rand en hoopte te overleven.

Nou collega A kreeg het voor elkaar, wij mochten 30 seconden rust, maar daarmee was onze plaats meteen bezegeld voor de rest van de avond: die van pispaal. De badfiguur lette bijzonder op ons, joeg Ron (die ook lekker mee was) meteen tegen zich in het harnas door te vertellen dat hij zijn benen 'krachtiger moest sluiten en moest uitdrijven' (Ja ron duh!) Collega Laura deed het niet veel beter, zij moest haar hoofd onder water doen. De figuur had ons allen inmiddels zo op de zenuwen gewerkt dat Ron uitte dat de beste man zelf wel eens mocht gaan zwemmen (doelend op zijn buikige aanhang) en Laura deed of ze hem niet hoorde.

De titanenstrijd was gevoerd, maar degene die de nederlaag had gevoeld begon te trappen naar de laagste rang (en lieve mensen helaas is dat baan 1, jaja wij dus) Naast de constante kijk op hoe slecht je wel niet zwom begon hij daarna te vertellen dat iedereen 4 banen borstcrawl moest doen, maar dat 'jullie' (doelend op ons groepje in baan 1) wel 2 banen schoolslag mochten zwemmen. En nadat soortgelijks een aantal keer gebeurt was besloot ik mij te wreken in het geschreven woord, waar ik mijn blog dus op dit moment voor gebruik ('persvrijheid.') Hetgeen natuurlijk niet erg christelijk is, maar wel erg menselijk.

Maar we redde de avond door, waarna we lekker in het warme badje konden uitdrijven. We lachten en bespraken de dag, het gewicht van een ieder en vooral de prestaties van de badfiguur. We voelden ons simpelweg een beetje te kakken gezet. Maar we hadden gezwommen en daar ging het om. De schijnheilige opmerking "bedankt he, het was erg leuk" tegen de badfiguur, kwam dus ook niet van mij.....maar luidde de opstand van het gepeupel tegen de zwakkere titaan in, ben blij dat de sterkste titaan A nog altijd aan onze kant staat.

Besloot tijdens het douchen nog wel even mijn knipje uit de strippenkaart terug te vragen want ik vind dat ik voor deze les van de badfiguur niet had hoeven betalen.

1 opmerking:

ans zei

He hallo! hier A en A! grappig hoor geven we je ook energie? want dat is toch wat een AA drankje doet toch? Maar wat een avond ik vond het toch nog leuk en gezellig! en de complimenten van A want die vind dat je erg leuk kan schrijven en waar haal je het vandaan! Wat een beulpad hadden we vanavond zeg!