donderdag 14 augustus 2008

Ons huisje en zijn verrassingen

Tja, daar krijg je dan de sleutel op de dag dat je op de kop af 2,5 jaar verkering hebt. Dan ga je natuurlij kijken 'hoe zag het er ook alweer uit?'Kleiner dan we hadden gedacht, of toch niet? We lopen een rondje door onze slaapkamer en onze woonkamer en bedenken dan wat we eens met het geheel zullen doen....eerst maar eens behang krabben want de zooi die erop zit is vreselijk!

Verrassing nummer 1: een houten muur! Ooit wel eens een houten muur behangvrij gemaakt? En ik weet niet wat de bewoner voor ons gebruikt heeft als plaksel, maar volgens mij was het bizon seconde lijm. Het behang bleef keurig zitten en de stukjes hout kwamen naar beneden.

Verassing nummer 2: de houten muur was knalgroen. Gelukkig hebben wij heel mooi behang kunnen vinden en we wilden dat er meteen opdoen. Dit was voor ons beide de allereerste keer dat we hebben behangen en er zat meteen een motief in....lastig.

Verrassing nummer 3: de bewoner voor ons had de randjes van het behang niet bijgesneden, wat inhield dat dit behang de verf van de plinten trok. Dat werd dus bijschilderen.

Toen de muur ertegenover maar kaalgemaakt.
Verrassing nummer 4: er zaten allemaal grote witte vlekken op de muur en dat zag je door het behang heen dat wij erop plakten. Toch niet zulk goed behang!

De slaapkamer. We wilden heel erg graag een fotoposter in onze slaapkamer van een tropisch eiland:
aangename verrassing nummer 1: bij formido begon de prijs vanaf 100 euro, bij praxis had je de grootste voor 50 euro. Lachen.

Verrassing nummer 5: De lijm die in het pakket zat bleek geen goede lijm te zijn, het leek wel of we water op het behang aan het smeren waren. Toch maar weer de goede oude behanglijm gepakt.
Toen begon het helse karwei. De palmboom opplakken. We hadden 8 panelen waarvan de eerste en de laastste twee bijgesneden moesten worden. Heb je wel eens op een ladder gestaan met twee puntjes behang in je handen, om het op te moeten plakken op een plek waar je net niet bijkomt, terwijl de persoon onder je de onderste twee puntjes vasthoud en uit alle macht probeert de behanglijm niet op zijn haar te krijgen. Vervolgens de palmboom recht tegen het andere stuk palmboom aan te schuiven op een scheve muur in een scheef huis?
Nee, oke, wij nu wel. En wij kunnen elke storm aan na deze relatietest haha.

Verrassing nummer 6: nog een houten muur

Verrassing nummer 7: hij is knalrood

Verrassing nummer 8: onze witte centerparcs muur blijkt door de vorige bewoner roze geschilderd te zijn, daarna weer wit, maar bij een gloeilamp zien we duidelijk de roze gloed in onze slaapkamer. We moesten dus een pot wit kopen en verven. We zijn 3 uur bezig geweest met het witten!

Verrassing nummer 9: nog meer behang opgeplakt met bizon secondelijm.
Aangename verrassing nummer 2: mijn broertje komt behang krabben, mijn zusje en moeder komen de paarse trap en roze deuren schuren.

Tja, je hebt een huis en daar maak je dan wat van. Maar het is mooi geworden.

Geen opmerkingen: