woensdag 28 januari 2009

Grote schoonmaakkriebels

De mannen bij Ron op het werk hebben het zwaar, hun vrouwen, vriendinnen en geliefden hebben last van de grote voorjaars-schoonmaak-kriebels. De mannen klagen tegen Ron en vertellen hoe zwaar ze het hebben, Ron biedt een luisterend oor en probeert de mannen te troosten waar hij kan, hoewel het lastig is.

Wat Ron niet wist, was dat toen hij thuis kwam na een dag van luisteren en troosten, hij zelf in een benarde positie kwam. Ik zat namelijk met mijn hoofd vol frustraties en irritaties rondom de rommelige keukenkastjes en smoezelige ramen. Thuis gekomen vertelde Ron dat hij de mannen geholpen en getroost had, maar toen kwam mijn beurt om hem iets over vrouwen uit te leggen. Ik vertelde hem dat vrouwen daar vaker last van hebben in het voorjaar en meteen vroeg ik hem of we nu eindelijk de roze deuren konden verven.

Een beetje geschokt en triest keek Ron me aan, alsof hij wilde zeggen "nee Laura, niet jij ook al!" Hij kon het niet geloven, maar de werkelijkheid brak snel door toen ik de kasten leeg begon te halen en een emmer en keukentrapje vroeg. Een beetje beduust haalde Ron ze (Lief he) en ik begon met soppen.

Toen stelde Ron de vraag die in zijn gedachte brandde, alle frustratie en ellende kwam eruit: 'moeten we naast de maandelijkse ellende nu ook dit nog verdragen?" Hij kon het niet meer verkroppen, maar een vrouw in de voorjaarsschoonmaak is nu eenmaal niet de beste aanwezigheid voor een man. Na zijn uitroep en mijn bevestigende antwoord pakte hij de stofzuiger, zucht. If you can't beat them join them.

Ik denk dat de mannen Ron morgen wel mogen begeleiden, want hij heeft het zwaar. Misschien is een bouwvakkers-praatgroepje voor mannen met vrouwen in de grote schoonmaak een idee?

(HHVVJ Ron)

1 opmerking:

Anoniem zei

haha geweldig. Heb ik nu toch echt een week geleden alle keukenkastje van binnen en buiten gesopt!!