woensdag 27 februari 2008

De gewone vrouw 7.15u-19.00u

Ze loopt buiten en bekijkt zichzelf in ieder raam, mwa, best leuk toch, denkt ze bij zichzelf. Het regent en waait terwijl ze naar het station loopt. Ze pakt een Metro (de beste krant) en De Pers (wel liefst 3 sudoku puzzles) en tja, ze kan die arme jongen van de DAG zo niet laten staan als uithangbord, dus die ook maar dan (stomme krant) Gelukkig kan ze meteen de trein in. Daar trekt ze meteen haar jas uit, want ze zweet peultjes in die warme coupe. Eerst de Metro, dan de Pers en dan de DAG lezen, bij station Zuid alledrie al uit. Ze kijkt naar de Sudoku, pff te vermoeiend op de vroege ochtend. Dan maar een boek Tolkien, na de Ban van de Ring en de Hobbit, toch maar aan de Silmarillion begonnen. Spannend en interessant, ze snapt de helft niet, zoveel namen, als hij uit is nog maar eens lezen.
Op het overstapstation stapt ze uit. 6 minuten in de kou voor de volgende trein komt. "De sneltrein heeft een vertraging van ongeveer 5 minuten" ze zucht en kruipt dieper in haar jas. In de verte ziet ze de lampen van de trein, ze denkt aan haar bus, vaarwel goede aansluiting..
Ze stapt in de trein en duikt weer in haar boek. Ondertussen stroomt de trein vol. Iemand gaat op haar jas zitten, de persoon tegenover haar strekt zijn benen. Ze zucht en kijkt naar buiten, de regen klettert over de ramen.
Het station van bestemming, ze gaat bij de deur van de trein staan en stapt uit, sprinten naar de bus, hij staat er nog. Hijgend stapt ze in, ze had niet hoeven rennen. De bus vertrekt netjes te laat.
Een paar haltes verder stapt ze uit en loopt naar kantoor. Ze groet haar collega en haalt een cappucino voor hem en chocolademelk voor zichzelf. Ze checked haar mail en doet haar werk, ze heeft er soms plezier in, soms niet.
Om 17.00 loopt ze naar de wc en vult haar flesje met water voor de terugreis.Dan loopt ze naar de bushalte, de bus is weer netjes te laat, maar ze moet toch wachten op de trein. Ze wacht op het overstapstation en ziet alweer dat ze moet staan in de trein, ze zucht, het geeft niet, nu komt de sudoku van pas.
Om 19.00 stapt ze de trein uit, moe doch verzadigd. Het is een goede dag geweest, 50 pagina's gelezen en 3 sudoku's gemaakt niet slecht voor een hard days work.

Geen opmerkingen: