woensdag 27 februari 2008

De gewone vrouw (6.30u-7.15u)

Ze wordt wakker en kijkt op de wekker, nog 1 minuut en Josh Groban zal een serenade beginnen. Ze legt vermoeid haar hoofd weer neer, misschien verkeerd gekeken....? Hoopvol kijkt ze nog een keer, maar tegen de tijd dat haar slaperige ogen de cijfertjes op de wekker kunnen ontcijferen begint Josh te zingen over haar schoonheid. Ze doet het licht aan, knippert tegen de spaarlamp en kijkt in de spiegel (als Josh haar nu kon zien zou hij spontaan zijn mond houden) ze loopt naar de wc en de badkamer, om volgens het dagelijks ritueel op de weegschaal te gaan staan....tja..dat wordt weer een balansdag (net als iedere dag het voornemen is)ze wast zich, kleed zich aan en smeert haar broodjes, dat is een hele opgave (geen trek in kaas, worst, hagelslag is lekker maar komt in de middag zo vies je tas uit) en loopt naar boven, shit, het is later dan gedacht.
Haar vriend komt uit zijn kamer, zijn werkpak aan. 7.00uur, oeps broodjes vergeten te smeren..hij geeft haar een kus 'ik hou van je, dag schat' ze staat even voor het raam en wacht op hem, ze kijkt hoe hij de kou ingaat, op zijn fiets stapt, dan kijkt hij omhoog en glimlacht, wuift haar een kus toe. Zijn serenade van vandaag en haar eerste glimlach.
Nu weet ze dat ze moet rennen, snel melk in de magnetron 2 minuten en 20 seconden, precies goed. Dan rent ze naar boven en kamt haar haar terwijl ze haar schoenen probeert te vinden en de telefoon uit de oplader haalt...piep, piep, piep...weer 2 minuut 20 van haar leven voorbij. Snel naar beneden, precies de juiste hoeveelheid brinta in de melk (na het velletje er even afgehaald te hebben)beetje zoetstof (de weegschaal liegt niet) en dan rennen, naar boven, tanden poetsen, schoenen aan, ow ja, mascara (overal behalve op haar wimpers) mp3 speler, de muziek maakt niet uit, als het maar lekker klinkt. Best lekker zo'n begin van je dagje toch ;-)

Geen opmerkingen: